Visitekaartjes

Visitekaartjes drukken lijkt een eenvoudige opgave, maar toch zijn er tal van voorbeelden waarbij het ontwerp van een visitekaartje niet helemaal geslaagd is. Zo worden er visitekaartjes gebruikt waarop belangrijke informatie ontbreekt of zijn er zelfs fouten gemaakt in de spelling of grammatica. Natuurlijk vinden wij het ook vervelend wanneer klanten niet tevreden zijn over hun visitekaartjes of wanneer zij er (te laat) achter komen dat er fouten zijn gemaakt in het ontwerp. Om deze fouten te voorkomen, geven wij hieronder 5 tips voor het ontwerpen van professionele visitekaartjes

1. De boodschap van uw visitekaartje

Houdt vooral in gedachte wat het doel van uw visitekaartje is. Over het algemeen is een visitekaartje bedoelt om uw gegevens aan een zakelijke relatie of aan een potentiële klant mee te geven. Op deze manier kunnen zij nog eens contact met u opnemen. Het is dus belangrijk dat de boodschap die u wilt overdragen goed zichtbaar is op het kaartje, zoals uw naam en wat u te bieden heeft. Op deze manier voorkomt u dat de ontvanger van het visitekaartje niet meer weet van wie deze is en dat het visitekaartje uiteindelijk in de prullenbak belandt!

2. Huisstijl van uw bedrijf

Door de huisstijl van uw bedrijf niet alleen door te voeren op uw briefpapier en enveloppen, maar ook op uw visitekaartjes wordt er duidelijkheid gecreëerd. Wanneer uw relaties bijvoorbeeld het logo op het visitekaartje zien, zullen zij al snel weten van welk bedrijf het kaartje is en met wie zij toen contact hebben gehad. Het zorgt voor herkenbaarheid waardoor u opvalt tussen de visitekaartjes van andere bedrijven. 

3. Contactgegevens vormen de basis

Vermeld de belangrijkste contactgegevens op het visitekaartje. Hierbij kan gedacht worden aan uw naam, functie, telefoonnummer en een e-mailadres. Deze gegevens zijn onmisbaar op een visitekaartje, omdat uw relatie op deze manier snel en gericht contact kan opnemen met u. Denk van te voren na of u uw gehele voornaam wilt gebruiken, bijvoorbeeld wanneer u in een informele branche werkzaam bent. Wanneer u juist gericht bent op meer formele contacten dan kunt u er ook voor kiezen om alleen uw voorletter te gebruiken. Wanneer u alleen een voorletter gebruikt of een naam heeft die zowel voor dames als heren gebruikt kan worden, zoals Robin of Micky, dan doet u er verstandig aan om voor uw naam dhr. of mw. voor te zetten om onduidelijkheid tijdens het contact te voorkomen.

4. Less is more

Zoals bij veel communicatiemiddelen en reclameboodschappen is het belangrijk om niet 'teveel' te doen. Een visitekaartje heeft over het algemeen maar een klein formaat, wat dus betekent dat er beperkte ruimte is voor informatie. Maak keuzes en kies alleen voor de belangrijkste informatie op uw professionele visitekaartje. Wanneer er teveel informatie wordt gegeven, is er geen overzicht meer en oogt het visitekaartje eerder onduidelijk dan professioneel!

5. Kies voor kwaliteit

In de zakenwereld worden veel visitekaartjes uitgewisseld waardoor het belangrijk is dat uw visitekaartje van goede kwaliteit is. Een verkreukeld visitekaartje zal namelijk niet de beste indruk achterlaten. Daarnaast is het belangrijk dat de afbeeldingen en het logo van goede kwaliteit zijn, want een logo met korrelige uitstraling zal niet bijdragen aan de professionele uitstraling van het visitekaartje. Visitekaartjes van goede kwaliteit hoeven niet duur te zijn en daarbij heeft u keuze uit heel veel papiersoorten en formaten. Bij Printweb kunt u al professionele visitekaartjes van hoge kwaliteit laten drukken vanaf €9,95,-. 

 Wanneer u het drukwerk aanlevert bij de drukkerij is het ontwerp van uw visitekaartje definitief. Vergeet het ontwerp dus niet goed te controleren op eventuele spelfouten en loop alle contactgegevens goed na, zodat uw relaties moeiteloos contact kunnen opnemen! Heeft u na deze tips nog vragen over visitekaartjes drukken? Dan staan wij u graag te woord!