Fesitval drukwerkDe lente is begonnen en dus zal het niet lang meer duren voordat het festivalseizoen losbarst. Grote groepen mensen houden zich bezig met de organisatie van allerlei festivals, waarbij verschillende soorten drukwerk komt kijken. Zo worden de mooiste posters ontworpen en op allerlei plekken worden flyers uitgedeeld om naamsbekendheid te creëren voor het festival. Of denk eens aan het programmaboekje in de vorm van een folder, waarin bezoekers snel kunnen zien waar en wanneer hun favoriete artiest optreedt. Maar ook de entreetickets en de spandoeken als bewegwijzering zijn belangrijke onderdelen van zo'n evenement. Voor al deze verschillende soorten drukwerk voor festivals, bent u bij Printweb aan het juiste adres.

 

Promotie voor uw festival

Posters en flyers zijn een belangrijk middel voor festivals om een sfeerbeeld van het evenement te geven. Kies voor een opvallend design om uw doelgroep aan te spreken, maar zorg daarnaast ook voor relevante informatie voor bezoekers op de flyers en/of posters. Hierbij kan gedacht worden aan de datum, plaats en het tijdstip van het festival. Daarnaast is het verstandig om te vermelden waar en vanaf wanneer mensen hun kaarten kunnen bestellen, zodat zij hier zelf niet naar hoeven te zoeken. Wanneer het festival gericht is op bijvoorbeeld een specifieke muzieksoort, kunt u de juiste doelgroep proberen aan te spreken door bekende artiesten te vermelden op de poster. De artiesten en de muziekstijl zijn namelijk een van de belangrijkste redenen waarom iemand wel of niet naar het festival zou gaan.

Niet alleen in de aanloop van een festival wordt gebruik gemaakt van drukwerk. Bij Printweb kunt u bijvoorbeeld ook entreetickets laten drukken, in dezelfde huisstijl als het andere drukwerk. Daarnaast is de bewegwijzering een belangrijke vorm van drukwerk op uw festivalterrein. Zo kunnen bezoekers in één oogopslag zien waar de verschillende podia te vinden zijn, waar zij de toiletten kunnen vinden en op welke plek zij bijvoorbeeld munten voor eten en drinken kunnen kopen. Bij het drukwerk van Printweb heeft u de keuze uit allerlei formaten, materialen en een ruime keuze aan mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over het drukwerk voor uw festival of vraag een offerte aan