Flyers, folders en brochures – wat is het verschil? Dat is niet zo moeilijk; een flyer is enkelvoudig, als het papier dubbelgevouwen is noem je het een folder en bij meerdere pagina’s (in principe gebonden) spreek je van een brochure. Wél zijn er natuurlijk verschillende soorten van al dit drukwerk, waaruit u kunt kiezen voor uw doel.

 

Flyers

combinatie-drukwerk-flyers

Het meest gekozen formaat voor flyers is A5; er past veel beeld en tekst op zonder dat de afmetingen en de kosten uit de hand lopen. Meer opvallende formaten zijn bijvoorbeeld XLong (handig voor lijstjes, zoals menu’s) of A8, wat vrij klein is maar wél makkelijk mee te nemen door uw doelgroep.

Printweb doet aan combinatie drukwerk. Dat betekent dat wij uw flyer orders gecombineerd op één vel drukken en daarmee de kosten drukken (zie de afbeelding hiernaast bijvoorbeeld).

Behalve verschillende formaten heeft u natuurlijk ook de keuze in het papier voor uw flyer.

 

Folders

Een folder is als gezegd een gevouwen flyer. Door de vouw kan er op de verschillende pagina's een logische verdeling ontstaan voor informatie, producten en/of aanbiedingen. Er zijn verschillende formaten en vouwmethodes mogelijk. Elke vouwwijze heeft zijn eigen eindformaat (gesloten/dicht formaat) en papiermogelijkheid. Folders drukken kan met vijf verschillende vouwmogelijkheden onder verdeeld in 2 groepen: 1x vouwen en 2x vouwen.

folders-drukken-vouwwijze

 

Brochures

Een brochure is een mooie en functionele manier om wat meer informatie te geven over bijvoorbeeld uw bedrijf of product. Door onze ruime keuze aan papiersoorten kunnen wij uw brochure nog meer uitstraling geven. De afwerking die u daarbij kiest, glanzend of mat, is afhankelijk van of u wilt dat de beelden van het papier afspringen (bij bijv. productcatalogi) of dat het erom gaat dat de tekst goed leesbaar is (zoals voor een projectbeschrijving).

Voor alle flyers, folders en brochures geldt: staat uw papiersoort, oplage en/of nabewerking er niet tussen? Vraag dan een offerte aan.