Folders ontwerpen kan eenvoudig bij Printweb. U ontwerpt en ontvangt snel en goedkoop folders voor uw bedrijf, evenement, menu of waar dan ook voor. Bij folders ontwerpen heeft u verschillende opties:

  • Formaten: van A3 tot A7, vierkant, extra lang, extra breed en US
  • Papiersoorten: Standaard en dik glans papier, middelzwaar glans, ongestreken en matt papier
  • Vouwwijzen: een of twee keer vouwen, wikkel, zigzag en kruisslag

Per soort verschillen de opties die u heeft.

Folders ontwerpen US

De meest gekozen folder is de US. Deze is 98 x 210 mm (dichtgevouwen). Vaak wordt bij de vouwwijze gekozen voor de wikkel; de welbekende ‘pizzafolder’. We lichten deze veel gekozen folder uit om te laten zien hoe het folders ontwerpen in zijn werk gaat en waar u op moet letten.

Hier ziet u de werktekening van folders ontwerpen US wikkel folder:

 Folders ontwerpen werktekening US wikkel folder

Zoals u ziet zijn er verschillen tussen het bestandsformaat en het eindformaat. Dit heeft twee oorzaken:

  • De snijmarge. Een gedeelte van uw ontwerp wordt eraf gesneden om te zorgen dat de hele folder bedrukt is en er geen witte randen zijn.
  • Het vouwen. De linkerflap op de afbeelding is twee millimeter kleiner dan de andere twee. Dat komt doordat deze flap aan beide kanten omsloten wordt door de rest van de folder. Deze moet dus iets korter zijn omdat hij anders gaat bollen.

In het aanleveren van uw bestanden moet u dus rekening houden met deze twee gebieden. De kwaliteit van uw uiteindelijke folder hangt af van de bestanden die u aanlevert.  Wij kunnen bijvoorbeeld het beste werken met PDF-bestanden en raden u aan om voor foto’s een resolutie van 300 dpi of hoger te gebruiken (over resolutie van afbeeldingen kunt u deze blog lezen). Meer weten over hoe u de bestanden het beste kunt aanleveren bij folders drukken? Kijk dan op aanleverspecificaties voor alle belangrijke zaken.

Folders ontwerpen? Begin meteen. En staat uw folder er niet tussen, vraag dan een offerte aan die u binnen een paar uur per mail ontvangt.