Papier is toch papier (tip)Drukwerk bestellen is niet voor iedereen een dagelijkse bezigheid en er zijn vele verschillende keuzes mogelijk. Hierdoor zien mensen die drukwerk bestellen vaak “door de bomen, het bos niet meer”. Printweb neemt graag de tijd om u uit te leggen wat er allemaal mogelijk is en waarom bepaalde keuzes belangrijk kunnen zijn.

Waarom is de papierkeuze belangrijk?

Papier is toch papier!?! Dat horen wij regelmatig, maar er zijn wel degelijk meerdere keuzes mogelijk. Door slim te kiezen voor de juiste papiersoort, kan het drukwerk u zomaar meer klanten opleveren. Daarnaast zijn er een aantal technische zaken belangrijk bij de papierkeuze, zoals: niet alle papiersoorten zijn geschikt om te beschrijven met pen. Bedenkt dus altijd eerst: “wat is het doel van mijn drukwerk?”. Wil ik bijvoorbeeld mensen informeren/verleiden of ga ik het gebruiken als invulformulieren?

Twee soorten papier.

In de basis zijn er twee soorten papier verkrijgbaar bij Printweb, namelijk: gestreken en ongestreken papier. Gestreken papier is voornamelijk geschikt voor marketingdoeleinden. Dit is een papiersoort waarbij de toplaag glad is gestreken waardoor het papier een lichtglanzende uitstraling krijgt. Denk bijvoorbeeld aan magazinepapier en/of de welbekende pizza folder. Bij Printweb noemen wij deze papiersoort; Gloss, Matt en/of Silk.

Gloss papier geschikt voor B2C en Matt/Silk voor B2B promotiedrukwerk.

Gloss is te vergelijken met het papier van een glossy magazine en de Matt en/of SiIk is de matte variant hiervan. Gloss papier is een zeer geschikte papiersoort om producten te verkopen aan consumenten, omdat de lichtglanzende laag een luxe uitstraling geeft. Hierdoor krijgt de lezer het gevoel dat uw product ook luxe is. Dit klinkt misschien goedkoop, maar het werkt echt zo! Daarnaast komen foto’s en afbeeldingen er mooi uit te zien vanwege de glans.

Onze gestreken Matt en/of Silk papier is geschikt voor de B2B markt. De matte uitstraling van dit soort papier zorgt ervoor dat de tekst beter leesbaar is. Daarnaast zorgt de matte uitstraling ervoor dat de presentatie van uw product en/of dienst er zakelijk doordacht uitziet. Om deze reden bieden wij bijvoorbeeld bij onze visitekaartjes ook verschillende Silk papiersoorten aan.

Ongestreken papier voor huisstijl producten.

Ongestreken papier heeft dezelfde uitstraling zoals uw briefpapier en/of natuurkarton visitekaartjes. Hierbij is het papier niet glad gestreken waardoor de oppervlakte ruw is. Dankzij het ruwe oppervlak kan inkt van een pen en/of een stempel zich makkelijk hechten/absorberen aan het papier. Daarnaast is ons briefpapier ook nog eens lasergeschikt! Zo kunt u het  ongestreken papier probleemloos printen met elke printer. Ongestreken papier kan ook voor marketingzaken worden ingezet, waarbij dit papier een natuurlijke look aan uw drukwerk zal geven. Verkoopt u bijvoorbeeld biologische producten? Kies dan voor een ongestreken papiersoort voor uw promotiedrukwerk, uw klantenkring zal dit zeker waarderen!

Wanneer kies ik voor een dikkere papiersoort?

Een andere belangrijke optie bij de keuze van het papier, is de dikte hiervan. De theorie hierover is vrij simpel: hoe dikker het papier, des te meer waarde de klant/lezer/ontvanger de boodschap mee geeft. Dit gebeurt onbewust en is uit verschillende onderzoeken naar voren gekomen.

Bij Printweb wordt de volgende stelregel gebruikt: wilt u dat de flyer en/of ander promotiedrukwerk mee naar huis wordt genomen? Neem dan één van de dikkere papiersoorten zoals 250 grams Gloss. Zodoende is de kans het grootst dat het drukwerk nogmaals wordt nagelezen en/of gebruikt wordt. Het is geen vast gegeven dat de ontvanger het echt doet, maar de kans wordt hiermee wel vergroot. Mocht u het drukwerk alleen als attentie waarde gebruiken, dan kunt u kiezen voor onze budget variant van 135 grams Gloss. Hiermee heeft u voor een goedkope prijs een perfecte attentieflyer. De kans is dan ook veel kleiner dat de flyer mee naar huis wordt genomen, maar het kan altijd. Als de lezer het onderwerp interessant genoeg vind, dan neemt hij/zij de flyer toch wel mee naar huis.

Kwestie van smaak

Naast de bovenstaande adviezen is er ook nog altijd een kwestie van smaak. Daarin kunnen wij u niet altijd even goed helpen online. Daarom kunt u ons altijd bellen op 088- 091 91 00 of mailen via ons contactformulier. Dan helpen wij u graag verder met uw papierkeuze en/of andere vragen. Staat uw product en/of papiersoort er niet tussen kunt u ook direct een offerte aanvragen via het formulier. Het is natuurlijk ook mogelijk om hieronder te reageren. Dan regeerd Rense direct op uw vraag.