<![CDATA[Blog]]> https://www.printweb.nl/blog/ Sat, 27 Apr 2024 09:18:24 +0000 Zend_Feed http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[De kracht van offline marketing]]> https://www.printweb.nl/blog/blog-offline-marketing/ De kracht van offline marketing

Flyers, posters en folders; dit is slechts een klein deel uit de talloze mogelijkheden binnen offline marketing. Adverteren op het internet is niet meer weg te denken, echter wordt de kracht van printreclame niet onderschat. Gelukkig maar! Hoewel online marketing meetbaar is, zijn er ook voor offline uitingen verschillende mogelijkheden om de effectiviteit te meten. In dit blog geef ik je tips waar je rekening mee kan houden bij offline marketing.

1. Pakkende URL

Elk bedrijf heeft tegenwoordig zijn eigen website. Door in je printreclame te verwijzen naar je website, kun je achteraf uitspraken doen over het sitebezoek en eventuele conversiedoelen. Gebruik een pakkende, prettig leesbaar en makkelijk te onthouden URL in je uiting (bijv. printweb.nl/korting). Vergeet niet de UTM-tags toe te voegen.

Het is ook is het mogelijk een unieke landingspagina, met een identieke lay-out, te maken voor een specifieke uiting. De op zichzelf staande pagina is dan alleen te bereiken door de URL direct in te typen in de URL-balk. In Google Analytics kun je eenvoudig en snel de gewenste statistieken ophalen.

2. Quick Response Code

Door in je ontwerp een Quick Response Code te plaatsen ontstaat er een directe verbinding tussen offline en online. Een QR-code is een afbeelding die gescand kan worden met een smartphone en je door linkt naar bijvoorbeeld je website of social media. Maar hoe maak je een QR-code meetbaar? Door de URL en de eerder genoemde UTM-tags mee te geven. In Google Analytics is eenvoudig te meten hoe vaak en wanneer de code is gescand. Er bestaan verschillende gratis tools om een QR-code te genereren.

3. Unieke actiecodes & telefoonnummers

Door je offline marketing uitingen te voorzien van een unieke actiecode kun je het gebruik hiervan makkelijk achterhalen. Je kunt dit heel nauwkeurig doen door voor elke uiting een andere code in te zetten of simpel dezelfde te hanteren.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van telefoonnummers in je ontwerp. Communiceer offline andere telefoonnummers dan online. Je kunt dan gemakkelijk herleiden welk kanaal heeft geleid tot het contact.

]]>
Wed, 23 Jan 2019 12:33:48 +0000
<![CDATA[Bloemenactie 2019]]> https://www.printweb.nl/blog/printweb-bloemenactie-2019/  

Verras je geliefden op Valentijnsdag met een mooie bos bloemen. In samenwerking met Topbloemen.nl verzorgt Printweb bij iedere bestelling boven €250,00 ex BTW een prachtige bos bloemen die naar wens op 14 februari wordt bezorgd.

Hoe kunt je gebruik maken van deze actie? Dat is simpel. Je plaatst gewoon jouw bestelling zoals je dit gewend bent en een medewerker van Printweb neemt contact met jou op om de bezorging af te stemmen. Afhankelijk van je besteding wordt er een standaard, groot of extra-large boeket afgeleverd volledig in rode Valentijnstinten.

Je kunt tot en met maandag 11-02-2019 23:55 gebruik maken van deze actie. Dus wees er snel bij!

Vragen? bel dan gerust even. 

 

]]>
Wed, 16 Jan 2019 08:53:15 +0000
<![CDATA[Vijf tips voor het maken van een brochure ]]> https://www.printweb.nl/blog/tips-voor-brochure-maken/ Hoe maak je een goede brochure?

Vijf onmisbare tips van Printweb

Ben je op zoek naar een eyecatcher mét inhoud? Zorg er dan voor dat jouw brochure opvalt door gebruik te maken van kwalitatief goede afbeeldingen met een luxe afwerking en een stevige omslag. Verkoop je product of dienst nog beter door een brochure met een krachtige uitstraling. Of je nu een magazine, clubblad of informatieboekje maakt, laat elke weergave een waar kunstwerk zijn. Van binnen en van buiten!

1. Wat is een brochure?

Voor vele is deze informatie niet nieuw maar een brochure is een boekje en bestaat altijd uit een veelvoud van vier pagina’s. Het doel van een brochure is bijna altijd de verkoop stimuleren. De buitenkant van de brochure is erg belangrijk, dit zegt namelijk alles over je bedrijf. Zorg daarom voor een echte pageturner en houd de aandacht van je publiek vast met aantrekkelijke hoge resolutie foto’s en natuurlijk een content waar je geen letter van wilt missen. Wat je doel ook is, in een brochure kun je jouw boodschap compleet kwijt.

2. Geen voer voor de papierbak

Waarom een brochure en bijvoorbeeld geen flyer? Een brochure belandt minder snel in de papierbak. Brochures vind je overal terug, bijvoorbeeld in een wachtkamer of in het openbaarvervoer en zelfs op de koffietafel bij de kapper. Een brochure biedt meer ruimte voor jouw boodschap dan een flyer je kunt er namelijk net zoveel informatie inzetten als je zelf wilt.

3. Verschillende toepassingen

Van prijscatalogus tot personeelsblad. Er zijn nog tientallen toepassingen waar je een brochure voor kunt gebruiken. Wil je een sportief ogend clubblad, een strakke productbrochure of een uitnodigend programmaboekje, het is allemaal mogelijk! Of je nu vakanties of financiële diensten verkoopt met een gebonden boekje kun je alle kanten op. Ontwerp het naar eigen smaak bij Printweb.nl.

4. Hoe maak je een brochure?

Net als een opvallende etalage of een spandoek wil je ook een brochure die in het oog springt. De cover van jouw gebonden boekje is hét visitekaartje van je magazine en nodigt wel óf niet uit tot lezen. Het belangrijkste voor jouw cover is de afbeelding; zorg ervoor dat die er van afspat! Ook belangrijk zijn de catchy teksten en een leuk maar vooral leesbaar lettertype. Eenvoud siert de kunst, dus vermijdt te veel toeters en bellen.

5. De inhoud van jouw brochure

Je wil dat jouw brochure gelezen wordt. Verleid je lezer. Met een knallende cover prikkel je jouw doelgroep zodat zij niet kunnen weerstaan jouw brochure open te slaan. Verplaats je vervolgens in je publiek en inspireer je lezers, overtuig potentiële klanten en win hun vertrouwen. Niemand leest graag grote lappen tekst. Zorg dus voor kaders, sterke tussenkopjes en passende illustraties (bijvoorbeeld infographics). Plaats foto’s in hoge resolutie die het beste uit de verf komen in je brochure.

 

]]>
Wed, 12 Dec 2018 15:21:14 +0000
<![CDATA[Uitpak week - dag 3 ]]> https://www.printweb.nl/blog/Uitpak-week-dag-3/ Douglas Uitpak week actie 

Van Printweb krijgt je nu tot €100 aan Douglas cadeaubonnen bij jouw bestelling. Een ideaal cadeau voor tijdens de feestdagen of om wat leuks voor jezelf te halen natuurlijk!  De cadeaubonnen worden per post opgestuurd naar het factuuradres en zijn direct te besteden in een van de vele Douglas vestigingen en online op www.douglas.nl.

Nadat de bestelling is geplaatst en de betaling is voldaan komen de cadeaubonnen zo snel mogelijk jouw kant op.

 Bij een bestelling van:

1.       € 150,00     -   € 10 cadeaubon

2.       € 250,00     -   € 20 cadeaubon 

3.       € 500,00     -   € 35 cadeaubon

4.       € 750,00     -   € 50 cadeaubon

5.       € 1.500,00   -   € 100 cadeaubon

De actie is geldig op alle bestellingen geplaatst t/m 16 december 2018, dus wees er snel bij. De genoemde bestelbedragen zijn exclusief BTW, het cadeaubedrag incl. BTW.

De actie is niet van toepassing op offerte/maatwerk of brandportal bestellingen.

]]>
Tue, 11 Dec 2018 11:46:09 +0000
<![CDATA[Tips voor het maken van visitekaartjes]]> https://www.printweb.nl/blog/visitekaartjes-tips-printweb/ Tips voor het maken van visitekaartjes

“Zolang mijn gegevens er opstaan en mijn klanten mij kunnen bereiken is het prima”, helaas werkt het niet zo. Een visitekaartje is vaak een eerste indruk. En net als bij daten, kan een eerste indruk leiden tot interesse of juist een afknapper! Wat voor indruk geeft jouw kaartje? Printweb geeft zes tips voor het maken van visitekaartjes, zodat jij een goede eerste indruk achterlaat.

visitekaartje

Tip 1: Visitekaartje met foto

Visitekaartjes met foto’s zijn krachtiger en leuker. Ze zijn namelijk persoonlijker dan kaartjes zonder foto. Het helpt mensen jouw gezicht te herinneren en te koppelen aan je bedrijf of naam. Wanneer zij na een maand je visitekaartje weer eens onder ogen hebben, wint jouw kaartje het van een kaartje zonder foto. Ook hier geldt: gebruik een professionele foto!

 

Tip 2: Standaardformaat

Kies een standaardformaat kaartje. Mensen zijn dat gewend en kunnen die handig bewaren. Er kunnen natuurlijk ook uitzonderingen zijn! Mogelijk heb je een hele goede reden om een ander formaat kaartje te hebben. Een voorbeeld zijn de Graphic designers, die moeten laten zien wat zij in huis hebben. Een uitklapbaar kaartje kan ook nog, maar dan moet het relevant zijn.

 

Tip 3: Stevig papier en lamineren

Laat je visitekaartje op stevig (350 grams), gelamineerd papier drukken. Het ziet er mooi uit en geeft een professionele uitstraling.

 

Tip 4: Less is more

Een visitekaartje dient om jezelf kort te presenteren aan je gesprekspartner. Maak er daarom geen complete brochure of boekwerk van. 

 

Tip 5: Voor- en achterkant bedrukken

Op de voorkant van het kaartje zet je een logo of foto met jouw contactgegevens. Op de achterkant kun je dan een slogan of krachtig beeld plaatsen. Op deze manier geef jij je gesprekspartner meer om naar te kijken en heeft hij of zij daardoor je visitekaartje langer in handen. 

 

Tip 6: Gebruik een “call to action”

Eigenlijk zie je nooit een “call to action” op een visitekaartjes staan, terwijl dit wel een mogelijkheid is om ontvangers van jouw visitekaartje aan je te binden. Ook biedt het een aanspreekpunt voor je expertise. Een “call to action” op een visitekaartje van een personal trainer kan bijvoorbeeld zijn: “Tijd voor een sportieve fitness uitdaging?”.

]]>
Fri, 07 Dec 2018 15:17:39 +0000