Vanwege grote drukte bij PostNL kan het zijn dat de bezorging van je bestelling langer duurt, onze excuses hiervoor.

Welkom bij Printweb
Heeft u vragen voor ons?
  • T 088-091 9100
Registreren Inloggen
0€ 0,00

A5 Folders (148 x 210 mm)

Beschrijving A5 folders

A5 folders zijn eigenlijk gevouwen flyers. Ze zijn niet, zoals een brochure, gebonden of geniet maar hebben door het vouwen wel meerdere pagina’s. Hierdoor ontstaat er op de verschillende pagina's een natuurlijke verdeling voor informatie. Er zijn verschillende vouwmethodes en formaten mogelijk. Elke vouwwijze heeft zijn eigen papiermogelijkheid en eindformaat (gesloten/dicht formaat). Op de afbeeldingen ziet u hoe het precies zit.

Vouwwijzen A5 folders

  • 1 x vouwen komt het meest voor. Er ontstaan vier pagina’s doordat de voor- en achterzijde van het papier ieder twee pagina’s krijgen.
  • 2 x vouwen wikkel of 2 x vouwen zigzag kan ook. Het papier wordt in drieën gevouwen en geeft zo zes pagina's.
  • 2 x vouwen kruisslag levert A5 folders met acht pagina’s op: het papier wordt gevouwen over de lengte en breedte. Kruisslag is alleen mogelijk met Gloss 135 grams papier.

Papier

  • 135 grams Gloss. Dit is standaard glans papier, dat geschikt is voor attentiedrukwerk. Het heeft een zijde glans afwerking.
  • 170 grams Gloss. Middelzwaar glans papier. Het is geschikt voor promotiedrukwerk en heeft een zijde glans afwerking.
  • 170 grams Ongestreken. Middelzwaar ongestreken schrijfpapier dat met zijn met matte "open" structuur geschikt is voor (be)schrijfbaar drukwerk.
  • 170 grams Matt. Middelzwaar matt papier is geschikt voor B2B-promotiedrukwerk met een matte afwerking.
  • 250 grams Gloss. Dik glans papier. Mooi voor bewaardrukwerk met een zijde glans afwerking.

Folders zijn altijd gevouwen en dubbelzijdig fullcolour bedrukt.

Toch net even iets anders?

Wilt u A5 folders met een vouwwijze of op een papiersoort die er niet tussen staat? Vraag dan een offerte aan. Wij maken dan een scherpe offerte voor u die u met een paar uur in de mailbox krijgt. Wilt u iets anders, zoals een folder die alleen een voor- en achterzijde heeft, of A5 folders die wél gebonden zijn? Kijk dan eens bij de brochures of de flyers, dan vindt u daar wat u zoekt.

Google