Briefpapier maken voor uw bedrijf? Een goed idee. Uit verschillende studies en onderzoeken is gebleken mailings en offertes een hogere respons krijgen als deze op voorbedrukt briefpapier met logo’s en bedrijfsinformatie. Ook facturen op dergelijk papier worden sneller betaald. Daarom is het verstandig om verschillende soorten briefpapier vooraf te laten drukken met daarop het logo en contactgegevens van uw bedrijf.

Wettelijke eisen aan briefpapier

Als u uw briefpapier wilt laten drukken, moeten uw KvK-nummer en handelsnaam daar wettelijk op staan. Zorg er dus voor dat u deze aanlevert als u uw briefpapier wilt laten maken. Adres, telefoonnummer en bankgegevens zijn niet verplicht maar eigenlijk wel onmisbaar.

Wilt u ook briefpapier maken voor uw facturen, houdt dan rekening met de eisen die voortvloeien uit de Wet Omzetbelasting. Hier zijn wat meer dingen verplicht voor een volledige en correcte factuur, zoals:

  • uw BTW-identificatienummer (bijvoorbeeld NL001234456B01);
  • het volgnummer van de factuur; facturen moeten doorlopend genummerd zijn, eventueel in meerdere reeksen
  • de factuurdatum
  • de naam en het adres van uw onderneming

Verdere wettelijke eisen kunt u hier lezen.

Briefpapier maken

Briefpapier makenBriefpapier maken vergroot de zichtbaarheid van uw bedrijf, de respons op uw mailings en facturen en bedrijfsgegevens zijn dus zelfs verplicht om te vermelden op uw facturen. Als u het briefpapier voor uw facturen voor laat bedrukken, hoeft u daar niet bij iedere factuur aan te denken.

Printweb heeft haar prijzen voor A4 briefpapier (op 90 grams Lasergeschikt papier) sterk verbeterd: nu al vanaf  € 31,- (inclusief BTW: € 37,51) te bestellen. Voor deze vanaf-prijs krijgt u 500 vellen voorbedrukt briefpapier. Hiermee kunt u even vooruit, maar u kunt ook grote aantallen tot 50.000 bestellen. Verder zijn er nog opties voor het papier, bijvoorbeeld zwaarder of crème in plaats van wit, en kunt u dubbelzijdig in kleur bedrukken.

Meer weten over opties en aantallen, of direct bestellen? Dat doet u hier.