Tips ansichtkaart drukkenAnsichtkaarten drukken gebeurt vooral heel veel in de decembermaanden, omdat veel mensen ervoor kiezen om zelf kerstkaarten of nieuwjaarskaarten te maken met bijvoorbeeld een leuke familiefoto. Toch zien wij bij Printweb dat dit niet de enige momenten zijn wanneer mensen ansichtkaarten drukken. Een speciaal bedankje, een persoonlijke uitnodiging of een origineel verhuisbericht, maar ook zakelijke evenementen worden aangekondigd door de persoonlijke aanpak van het ansichtkaarten drukken.

Hieronder vindt u 5 tips waar u op kunt letten bij ansichtkaarten drukken:

  1. Het standaard formaat van een ansichtkaart is een A6. Dit is 1/4 van een A4.
  2. Laat uw ansichtkaarten drukken op stevig papier van hoge kwaliteit, om kreukels of scheuren te voorkomen.
  3. Wanneer u gebruik wilt maken van foto's op de kaart, dan is het belangrijk dat deze van hoge kwaliteit zijn. Wanneer u niet zeker bent van de kwaliteit van uw foto's dan kunt u contact opnemen met ons, zodat u ervan verzekerd bent dat de foto op de juiste manier gedrukt wordt en geen wazige of korrelige uitstraling heeft.
  4. Bedenk vooraf of u een ongevouwen of een gevouwen ansichtkaart wilt drukken. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een gevouwen ansichtkaart dan moet de tekst voor de achterkant van de kaart op zijn kop staan in het ontwerp, aangezien de voorkant van de kaart gevouwen wordt.
  5. Bij het aanleveren van uw ontwerp voor het ansichtkaarten drukken, is het belangrijk dat u rekening heeft gehouden met de snijmarges. Wanneer u geen snijranden heeft opgenomen in het ontwerp, dan is het mogelijk dat stukken tekst of een deel van de afbeelding worden afgesneden.

Ansichtkaarten drukken bij Printweb

Naast deze belangrijke tips heeft u bij Printweb nog veel meer keuzes en mogelijkheden bij het ansichtkaarten drukken. Zo kunt u kiezen voor het meest gekozen formaat A6, maar daarnaast kunt u kiezen uit nog veel meer formaten om de ansichtkaart volledig naar wens af te drukken.

Verder kunt u al vanaf 25 exemplaren ansichtkaarten drukken, waardoor u niet gebonden bent aan een grote hoeveelheid wenskaarten die u eigenlijk niet nodig heeft. Laat uw ansichtkaarten drukken met een speciale hoogglans laminaat laag, waardoor uw ansichtkaarten een extra luxe uitstraling krijgen maar beschermd zijn tegen de sorteermachines van de postverwerking. Bekijk alle mogelijkheden en informatie over ansichtkaarten drukken op onze website en bestel het drukwerk eenvoudig online! Bij bestelling profiteert u van gratis levering in heel Nederland op al het drukwerk.