Vier voorbeelden voor creatieve kerstkaarten voor zowel zakelijk als privé.

Je maakt een leuk berichtje voor Facebook, Instagram of WhatsApp en met één druk op de knop kan je iedereen een fijne kerst toewensen. Sociale media is makkelijk en snel, maar niet origineel en niet erg persoonlijk. Een kerstkaart is nog steeds een sterk communicatiemiddel voor zakelijke- en privérelaties. Maar laten wij eerlijk zijn, de meeste kerstkaarten kennen we zo langzamerhand wel en vallen daardoor nauwelijks op. Wil jij een toffe kaart versturen en heb je inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

Lachen is gezond

Spreek je zakelijke relaties of lieve vrienden en familie aan met humor en maak er grappige feestdagen van, want lachen is gezond! Verstuur je een kerstkaart met het bedrijfslogo erop? Houd in je humor dan rekening met je doelgroep.

1

Originele kerstkaarten

Stel jezelf de vraag: ‘wat heb ik nog nooit gezien?’. Een nijlpaard met een kerstmuts? Of toch liever iets meer kerst gerelateerd? Kerst is een lichtjesfeest. Lampjes in de bomen en de ene straat is nog feller verlicht dan de ander. Dus waarom geen lichtje in je kerstkaart?

3 

Spannende kleuren en speelse vormen

Niets is wat het lijkt. Wie zegt dat een kerstboom alleen uit naalden bestaat? Of dat een kerstboom altijd groen is? Gooi je wilde haren los en doe eens gek! Is het een kerstkaart voor een zakelijke relatie? Gebruik je bedrijfskleuren en laat ze knallen. Zet de kleuren feller aan of maak een kerstboom van ronde vormen.

 2 

Offline en online combineren

Er worden duizenden kaarten verstuurd rond de feestdagen en veelal lijken ze op elkaar. Wees origineel en breng je kerstkaart tot leven! Heb jij wel eens een kerstkaart gezien die praat? Maak je kaart interactief met een QR-code. Zo breng jij je kerstboodschap écht tot leven.

4

Logoblog