Drukwerk bestanden aanleveren bij PrintwebDrukwerk bestanden aanleveren bij Printweb.nl

De kwaliteit van uw drukwerk is afhankelijk van de kwaliteit van uw aangeleverde bestanden. Om deze reden is het belangrijk dat uw bestanden op de juiste manier worden opgemaakt en het drukwerk voldoet aan een aantal technische aspecten. Hieronder leggen wij in het kort uit wat de belangrijkste punten zijn bij het aanleveren van drukwerk bestanden:

Opmaak van het ontwerp

Om witte randen te voorkomen in het design van uw drukwerk, wordt er een afloop van het design afgesneden. Om deze reden is het belangrijk dat het bestand van uw drukwerk een afloop heeft van 3 millimeter aan alle zijden. Dit is het gedeelte van het ontwerp wat als het ware wordt weggesneden. Wilt u meer informatie over snijmarges? In ons blogartikel over snijmarges, vindt u meer informatie en een uitgebreide uitleg over de afloop van 3 millimeter rondom uw drukwerk.

Kleuren in uw drukwerk

Een flyer, poster of bijvoorbeeld een visitekaartje komt natuurlijk het best tot zijn recht wanneer er sprekende kleuren worden gebruikt. Hierdoor wordt de aandacht getrokken en zal de boodschap op het drukwerk sneller blijven hangen bij uw doelgroep. Wanneer u drukwerk bestanden wilt aanleveren en gebruik heeft gemaakt van kleuren, dan is het belangrijk dat dit CMYK kleuren zijn in tegenstelling tot de RGB kleuren die zichtbaar zijn op het beeldscherm van uw computer. Lees meer over het kleurgebruik en over de verschillende kleurprofielen bij onze aanleverspecificaties

Drukwerk bestand

Lever het ontwerp van uw flyer, poster of ander drukwerk aan in een PDF bestand, volgens het standaard profiel: PDF/X1-a 2001. Hierbij vragen wij u gelieve alle bestanden per product in één PDF aan te leveren. Hierbij wordt de eerste pagina gezien als de voorzijde of buitenzijde van de opdracht.

Hulp bij drukwerk bestanden aanleveren

Natuurlijk is het voor de één heel simpel maar de ander heeft misschien moeite met drukwerk bestanden aanleveren op de juiste manier. Daarom heeft Printweb verschillende opties als u twijfelt bij uw drukwerk bestanden aanleveren. Via onze klantenservice kunt u bijvoorbeeld rekenen op onze telefonische hulp, maar u kunt ook gebruik maken van onze gratis bestandscontrole zodat u op de juiste manier uw drukwerk bestanden kunt aanleveren.