a5 formaatBij Printweb bent u aan het juiste adres voor vrijwel al uw drukwerk. Op onze website heeft u een ruime keuze uit allerlei soorten drukwerk en daarbij heeft u nóg meer keuze uit formaten, papiersoorten en bepaalde afwerkingen van het drukwerk. Toch komt het nogal eens voor dat er onduidelijkheid is bij onze klanten, over de verschillende papier formaten. Maar eigenlijk is het heel eenvoudig te onthouden wat de afmetingen zijn van ieder formaat. Zo weet iedereen hoe een A4 formaat eruit ziet, omdat dit het standaard print papier is in Europa. Wanneer een A4-tje wordt dubbelgevouwen over de lange zijde, ontstaat er een A5 formaat. Door ieder papierformaat op dezelfde wijze dubbel te vouwen ontstaat het volgende papierformaat. Wanneer bijvoorbeeld een papier op A5 formaat wordt dubbelgevouwen, ontstaat er een A6 formaat en zo verder. Zie de afbeelding voor het overzicht van alle papier formaten.

Drukwerk op A5 formaat

Het A5 formaat wordt voornamelijk gebruikt voor het drukken van flyers. De reden dat mensen flyers drukken op dit formaat, is voornamelijk vanwege de handzame afmetingen. De afmetingen van een vel A5 is namelijk 210 x 148 millimeter. Dit formaat biedt dus precies voldoende ruimte om de gewenste boodschap over te brengen op uw doelgroep. Hierdoor laten veel klanten flyers drukken om bijvoorbeeld de opening van een nieuwe winkel aan te kondigen of wordt dit formaat flyers uitgedeeld op evenementen en beurzen. Wilt u ook flyers drukken voor een speciale opening of vanwege een andere gelegenheid? Let er dan op bij de aanlevering van de bestanden, dat het ontwerp van bijvoorbeeld de flyer groter moet zijn dan de officiële afmetingen van het A5 formaat. De flyers worden na het drukken namelijk afgesneden, waardoor er voldaan moet worden aan de snijmarges. Meer informatie hierover lees u in het blogartikel 'Wat is snijmarge?'.

Wanneer u flyers wilt laten drukken op A5 formaat worden deze bij Printweb standaard 4/4 dubbelzijdig en full colour bedrukt. Wanneer u een flyer enkelzijdig of tweezijdig gelijk wilt laten drukken, is dit natuurlijk ook mogelijk. Naast de papierformaten heeft u ruime keuze uit verschillende papiersoorten. Laat bijvoorbeeld uw flyers drukken op zwaar of juist middelzwaar papier en kies voor een glanzende of een matte afwerking.