C5 enveloppen en het verschil met EA5Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een mailing of offerteaanbieding een hoger scoringspercentage heeft als de enveloppen en het briefpapier zijn voorzien van een logo en/of bedrijfsnaam. Zodoende worden facturen vaak ook eerder betaald. Niet onbelangrijk voor bedrijven dus!

Bij Printweb kunt u onder andere C5 enveloppen bestellen met uw bedrijfslogo, maar deze C5 enveloppen zijn ook te gebruiken voor speciale gelegenheden. Laat bijvoorbeeld een envelop met bijpassend briefpapier op maat maken voor speciale uitnodigingen of verstuur de uitnodigingen van uw bruiloft in een persoonlijke envelop om een onvergetelijke indruk te maken bij uw gasten.

Het verschil tussen C of EA formaat enveloppen?

De enveloppen bij Printweb zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en daarnaast heeft u keuze uit meerdere papiersoorten en venstermogelijkheden. Bij Printweb krijgen wij regelmatig de vraag wat het verschil is tussen een EA envelop en een envelop met het C formaat. Een envelop met bijvoorbeeld een EA5 formaat is voornamelijk bedoelt voor 1 á 2 vellen papier. Wanneer u dus complete verslagen of in ieder geval meer dan twee vellen papier wilt versturen dan kunt u bijvoorbeeld beter kiezen voor C5 enveloppen, omdat het formaat C5 enveloppen iets ruimer zijn. Zowel bij het C formaat als bij het EA formaat bestaan er verschillende afmetingen. Zo is een C4 formaat voornamelijk geschikt voor ongevouwen A4 vellen en heeft de envelop een afmeting van 324 x 229 mm. C5 enveloppen zijn geschikt voor dubbelgevouwen A4 vellen en de C5 enveloppen hebben een afmeting van 162 x 229 mm. Voor alle formaten van onze enveloppen kunt u een kijkje nemen bij het gehele assortiment enveloppen.  

C5 enveloppen met bijpassend briefpapier.

Bij Printweb worden de EA5 enveloppen het meest gekozen. Toch kan het voor bedrijven praktisch zijn om te kiezen voor C5 enveloppen. Zoals hierboven uitgelegd zijn C5 enveloppen iets groter dan een EA5 envelop, waardoor deze enveloppen gebruikt kunnen worden voor zowel weinig als iets meer vellen papier. Hierdoor hoeft het bedrijf minder verschillende soorten enveloppen aan te schaffen en kunnen C5 enveloppen gebruikt worden voor verschillende postzendingen. Wilt u ook C5 enveloppen laten drukken met uw logo en daarop het briefpapier afstemmen? Bekijk dan de opties op onze website. In de maand mei kunt u nog profiteren van 10% korting op al ons briefpapier!