Gratis bestandscontrole drukwerk

Gratis bestandscontrole voorafgaand aan uw bestelling zorgt ervoor dat u zeker weet dat u het drukwerk krijgt dat u wilt. Wel zo fijn. Drukwerk komt namelijk erg nauw; vooral met de snijmarges gaat nog wel eens wat mis.

 

Gratis bestandscontrole: waar moet u op letten?

De snijmarge is een rand van 3 mm die rondom het drukwerk moet zitten om zeker te weten dat het juist gedrukt wordt. Hiermee voorkomt u dat we precies langs de rand van het drukwerk moeten snijden en er een dunne witte rand te zien is.

U maakt uw drukwerk dus 3 millimeter rondom groter dan het gewenste formaat. Vooral bij het beeldmateriaal is dat belangrijk: dat moet tot aan de rand van het drukwerk lopen, en dient u dus in uw opmaak tot in de snijmarge te plaatsen. U plaatst het dus als het ware tot over de rand van het drukwerk.

 

Er is nog een groot aantal dingen waar Printweb op let om uw drukwerk van de beste kwaliteit te laten zijn. Gelukkig hoeft u dit niet allemaal zelf uit te zoeken om zeker te zijn dat u het drukwerk krijgt dat u wilt. Printweb biedt u namelijk gratis bestandscontrole voorafgaand en elke bestelling en kan waar nodig uw bestand repareren. U krijgt altijd een proefbestand toegestuurd vóór we gaan drukken, en kunt dit dus testen voor u daadwerkelijk bestelt. Zo weet u al veel eerder in het ontwerpproces of het bestand technisch voldoet aan de gevraagde regels voor drukwerk.

 

Gratis bestandscontrole

Gratis bestandscontrole controleert op de volgende punten:

  • Bruikbaarheid van u bestandstype PDF, JPG
  • Aantal pagina's (i.v.m. voorzijde en achterzijde)
  • RGB/PMS kleuren
  • Breedte/hoogte verhouding
  • Formaat
  • Snijmarge

En kan de volgende punten repareren:

  • Aantal pagina's (u kunt een extra document uploaden om uw achterzijde toe te voegen)
  • RGB/PMS kleuren omzetten naar CYMK drukkleuren.
  • Breedte/hoogte verhouding (het bestand wordt geschaald naar het gekozen formaat)
  • Snijmarge (uw bestanden wordt geschaald naar het gekozen formaat inclusief snijmarge)

Let erop dat de bestandsnaam alleen uit letters en cijfers bestaat. De controletool kan niet overweg met gekke tekens als $%^&*().

U krijgt aan het eind van de gratis bestandscontrole te zien hoe uw bestand in productie wordt genomen en met de rode balken kunt u zien wat de snijmarge is. U kunt ons ook altijd bellen op 088 - 091 91 00, onze klantenservice kan uw bestand vaak live aan de telefoon voor u nakijken.

Pas als we zeker weten dat het bestand in orde is gaan we over tot het drukken.