Bestanden aanleverenBedrijven die gebruik willen maken van drukwerk hebben vaak te maken met belangrijke deadlines. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat het ontwerp op tijd af is en dat het drukwerk op tijd klaar ligt voor verspreiding. Houdt bij deze deadline ook rekening met de aanlevertijden van een drukkerij, zodat er niet onnodig vertraging wordt opgelopen voor de verspreiding. Bij Printweb heeft ieder soort drukwerk zijn eigen levertijd, wat altijd duidelijk vermeld wordt bij de bestelling. Om de kwaliteit van het drukwerk zo hoog mogelijk te houden, is het belangrijk dat de digitale bestanden ook van goede kwaliteit zijn. Wij leveren graag drukwerk van hoge kwaliteit en daarom in dit blogartikel een korte uitleg over onze aanleverspecificaties. 

Aanleverspecificaties van uw drukwerk

Let bij het aanleveren van uw digitale bestanden met name op het ontwerp van het drukwerk. Hierbij is het belangrijk dat er in het ontwerp rekening is gehouden met een afloop van 3 millimeter aan alle zijden. Deze afloop wordt na het bedrukken van bijvoorbeeld een flyer namelijk afgesneden. Begint het u nu al te duizelen? Geen zorgen, in onze blog over snijmarges vindt u nog veel meer informatie over de afloop van uw drukwerk. Naast het afsnijden van het drukwerk is het belangrijk dat de teksten én het beeldmateriaal van hoge kwaliteit zijn. Om fontconflicten te voorkomen is het daarom belangrijk dat u teksten omzet naar lettercontouren. Daarnaast adviseren wij voor het gebruikte beeldmateriaal, zoals foto's, logo's en afbeeldingen een resolutie van 300 dpi voor de beste kwaliteit van uw drukwerk. Voeg de bestanden met daarin het ontwerp van uw product samen in één PDF, zodat u bij bijvoorbeeld een brochure verzekerd bent van de juiste bladzijde volgorde. Wij werken bij het aanleveren van drukwerk graag met PDF bestanden, zodat teksten en beeldmateriaal niet zullen verplaatsen in uw ontwerp van het drukwerk. Voor meer informatie over onder andere transparantie, effecten en kleurgebruik kunt u een kijkje nemen op onze pagina over de aanleverspecificaties van uw drukwerk.

Drukwerk vragen en onduidelijkheden

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over het aanleveren van uw drukwerk? Of zijn er juist meer vragen bij u opgekomen na het lezen van dit artikel? Aarzel dan vooral niet en neem gerust contact op met Printweb. Onze medewerkers streven naar hoogwaardig drukwerk en wij helpen u dan ook graag bij het ontwikkelen van het perfecte drukwerk voor uw bedrijf. Wanneer bepaalde specificaties of mogelijkheden niet getoond worden bij onze drukwerk mogelijkheden, kunt u ook altijd een offerte opvragen zodat wij uw wensen kunnen bekijken.