Folders drukkenSinds de komst van het internet zijn er verschillende traditionele print uitingen die minder effectief werken als reclamemiddel voor bedrijven. Ook verschillende kranten en tijdschriften zien door de komst van het internet hun lezersaantallen dalen. Tegenwoordig wordt er veel online besteld en mensen komen via hun telefoon of computer aan de nodige informatie. Toch blijkt de bekende huis-aan-huis folder juist wel effectief te zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de folder het middel is met veruit het grootste bereik van maar liefst 11,5 miljoen Nederlanders. Er zijn mensen die beweren dat de mensen die folders ontvangen hooguit 1 minuut de tijd besteden aan dit middel, maar uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de gemiddelde ontvanger 17 minuten besteedt aan het doorbladeren van de huis-aan-huis folders. Daarnaast overweegt twee derde van de folderlezers over te gaan tot een aankoop.  

Folders bladeren ter ontspanning.

Veel mensen zien het bladeren door een huis-aan-huis folder als een momentje van ontspanning. De folders worden voornamelijk 's avonds tevoorschijn gehaald om bijvoorbeeld rustig alle aanbiedingen en nieuwe producten in de folder te bekijken. In tegenstelling tot de papieren folders die juist voornamelijk als ontspanning gelezen worden, zijn de digitale folders vooral populair als vergelijkingsmateriaal tussen verschillende producten en aanbiedingen. Daarnaast bepalen de huis-aan-huis folders voor een groot gedeelte van de lezers welke producten er op het boodschappenlijstje terecht komen. Een grote kans voor retailers, maar ook voor e-tailers en andere bedrijven zoals fabrikanten.

Folder nodigt uit tot aankoop.

Als bedrijf kan het dus zeer aantrekkelijk zijn om in te spelen op deze kennis. Huis-aan-huis folders nodigen vaak uit tot een aankoop, terwijl digitale folders juist eerder gebruikt worden als vergelijkingsmateriaal. Wilt u dat uw papieren folder of flyers ook terecht komt in de Nederlandse brievenbussen? Laat dan uw folder maken bij Printweb, zodat u deze al binnen twee of drie dagen kunt laten versturen!